портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: Авдіївська МВА спільно з волонтерами відкрила хаб для ВПО в Новомосковську

Опубліковано 09 березня 2023 року, 13:14 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

В Новомосковську на Дніпропетровщині відбулось відкриття гуманітарного хабу для переселенців з Авдіївки. У існуючому від початку війни центрі волонтери видаватимуть авдіївцям гуманітарну допомогу, а також, за потреби, надаватимуть людям психологічну підтримку. 

Відкриття цього пункту є успішним прикладом самоорганізації населення, а також синергії влади, громади і волонтерів. Активні переселенці з Авдіївки, які через бойові дії у рідному місті змушені були переїхати до Новомосковська, об’єдналися і звернулися до Авдіївської міської військової адміністрації із закликом відкрити в їхньому новому місці проживання центр видачі гуманітарної допомоги. Активісти навіть знайшли відповідне приміщення, яке громадські організації «Добро поруч» та «Підприємці Новомосковська» люб‘язно погодились надати задля допомоги авдіївцям (в інші дні волонтерський пункт працює для допомоги всім іншим ВПО, та місцевим з інвалідністю).

Зі свого боку міська влада Авдіївки підтримала небайдужих мешканців міста, які стали переселенцями, організувала логістику та наповнила приміщення відповідною гуманітаркою для видачі ВПО: продуктовими наборами, засобами гігієни, ковдрами і спальниками від Норвезької ради у справах біженців (NRC), а також харчовими наборами від організації Global Empowerment Mission (GEM) за фінансової підтримки фонду Howard G.BUFFETT.

Начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш разом із заступником Сергієм Легеньким особисто взяли участь у відкритті гуманітарного хабу та щиро поспілкувались із жителями. Люди, які прийшли отримати допомогу, поділилися своїми проблемами та висловили впевненість у перемозі України над злом і сподівання на повернення після перемоги у вже відбудовану квітучу Авдіївку. 

Відтепер більше ста авдіївців із дітьми зможуть регулярно отримувати гуманітарну допомогу в Новомосковську Дніпропетровської області за адресою: вул. 195-ї Стрілецької Дивізії, 8. Анонси дат і часу видачі Авдіївська МВА публікуватиме на офіційному сайті, в месенджерах та в соцмережах.

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації