портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: Діти з Авдіївки та інших громад Донеччини створили птаха Перемоги

Опубліковано 21 жовтня 2022 року, 21:31

Сьогодні в Умані, за підтримки управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, працівники соціального хабу "Авдіївка. Вільні люди. Так було, так буде." організували проведення майстер-класу для дітей переселенців з виготовлення птаха щастя за технологією наших предків - намотування.

Українськї традиційні види декоративно-прикладного мистецтва певний час були забуті. Сьогодні, в такі важки воєнні часи, маємо можливість спостерігати період стрімкого відродження української нації, культури, народних ремесел.

Лялька - мотанка є прадавнім сакральним оберегом, їй майже п’ять тисяч років. Мотанка виконується винятково шляхом намотування ниток або клаптиків, ні в якому разі не шиється, не проколюється голками чи шпильками, а лише мотається.

 Діти з великим задоволенням створювали свої вироби, закладаючи в них ідею птаха Перемоги, який принесе нашій міцній єдиній Україні щастя та жадану Перемогу! Так і буде! 

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та Авдіївської міської військової адміністрації