портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: Гарний настрій, дитячі посмішки і незабутні враження отримують переселенці у хабах Донеччини

Опубліковано 13 лютого 2024 року, 18:07 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Культурний хаб «Донеччина», створений за підтримки Донецької облдержадміністрації у Києві, продовжує дивувати незабутніми розвагами. Так, напередодні Дня закоханих відбулося свято для дітей та дорослих: святковий концерт, блиск-тату та аквагрим, майстер-клас з виготовлення валентинок, декорування гіпсових шкатулок та розіграш подарункових сертифікатів на безкоштовне відвідування локацій із розвагами у ТРЦ «DREAM». Також, щотижня у хабі - абетка анімаційного малювання, музичне заняття для дітей, інтерактивні ігри з призами, перегляд дорослими сучасних кінострічок. 

Центром підтримки ВПО Краматорського району МиРазом у м. Дніпро особливо приділяється увага психологічній адаптації дітей та молоді, освітнім програмам: відбулася пізнавальна гра «Історичний марафон», проведені групові заняття з психологом, майстер-класи з виготовлення сувенірів,  організовано катання на ковзанах, настільні ігри.

У центрах «ЯМаріуполь» фахівці розвивають творчі здібності дітей, читають інтерактивні казки, допомагають їм поринути у казковий світ, організовують концерти з талановитими акторами, проводять майстер-класи, запрошують на виставки та екскурсії.

Соціально-психологічними хабами Торецької громади у містах Черкаси, Дніпро, Київ, Хмельницький щодня здійснюються різноманітні розваги та ігри: заняття з вивчення англійської мови, квести, літературні марафони, творчі майстерні, настільні ігротеки, читання улюблених книжок.

Осередками підтримки мешканців Бахмутської громади «З Бахмутом у серці» у м. Дніпро, бахмутяни зазивали весну, співали веснянки, виготовляли пташок із солоного тіста і пластиліну, мотанки; у м. Чернігів діти створювали букети з тюльпанів у техніці паперова пластика; у м. Кривий Ріг діти переглянули ліричну казку «Соняшникова пісня» Криворізького міського театру ляльок; у м. Київ мешканці Бахмутської громади відвідали Національний заповідник «Софія київська», виставку «Скорботний шлях Бахмуту».

Разом ми подолаємо будь-які труднощі.