портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: Гуманітарні хаби Донеччини надають різноманітну допомогу внутрішньо переміщеним особам

Опубліковано 15 лютого 2024 року, 21:04 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Завдяки підтримки міжнародних, громадських організацій та об’єднань  гуманітарними штабами/центрами/хабами, які розташовані за межами Донецької області, постійно здійснюється видача різноманітної гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися в інші регіони України.

Консультативно-координаційний центр підтримки населення «Бахмутський район єднає» у Вінниці завершив видачу непродовольчої гуманітарної допомоги у вигляді ковдр, засобів гігієни, яку отримали майже 500 родин з Бахмутського району за підтримки БФ «Лікарі без кордонів».

Осередком підтримки мешканців Бахмутської громади «З Бахмутом у серці» у Харкові здійснюється видача гуманітарної допомоги у вигляді засобів гігієни, радіоприймачів, повербанків, апаратів для вимірювання цукру в крові, ходунків, милиць, візків для осіб з інвалідністю, грошових сертифікатів на придбання ліків за підтримки ГО «Спільна справа для людей»; у Полтаві мешканці Бахмуської громади отримали гуманітарну допомогу (продуктові набори, солодкі напої, засоби гігієни) від Товариства Червоного Хреста в Україні.

Центром підтримки ВПО Краматорського району «МиРазом» у Дніпрі надано гуманітарну допомогу у вигляді комплектів демісезонного одягу, до складу яких входить: куртка, гумові чоботи, джинси, джемпер та інші аксесуари.

Гуманітарним хабом Мар’їнської міської військової адміністрації у Павлограді послугами «Нова пошта» надіслано гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів 222 мешканцям Мар’їнської громади, які перебувають у різних населених пунктах України.

Центри «ЯМаріуполь», які розташовані у 16 містах України, розпочали надавати продуктові набори від Маріупольської міської ради для мешканців громади. Завдяки БО Premiere Urgence Internasionaie (PUI) Центр «ЯМаріуполь» у м. Львів забезпечив понад 50 маріупольців речами першої необхідності для маломобільних осіб, а саме: ходунками, тростинами, протипролежневими матрацами, милицями, сходинками для ванн, колісними кріслами та іншими допоміжними засобами. Соціально-психологічним хабом Торецької громади у Києві завершується видача гуманітарної допомоги у вигляді продуктових сімейних наборів мешканцям громади за підтримки міжнародної благодійної організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G. Buffett Foundation (HGBF).

Допомога один одному та підтримка – це ще один крок до нашої Перемоги!