портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: Медико - психологічний дайджест підтримки ВПО у хабах Донеччини

Опубліковано 01 квітня 2024 року, 13:32 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Гуманітарними штабами / хабами / центрами Донеччини здійснюються заходи щодо підтримки здоров’я, імунітету та психологічного відновлення мешканців області, надається медична допомога.

Центр підтримки ВПО Краматорського району «МиРазом»                    у м. Дніпро організував лекцію на тему «Профілактика туберкульозу», зустріч з психологом, арт-терапевтичне заняття для жінок «Перетворення душі»; продовжує проводити індивідуальні заняття з логопедом; відбулося заняття з психологічного розвантаження, під час якого діти малювали і створювали наліпки.

Центри підтримки ВПО Волноваського району «Пліч-о-пліч» організовують проведення тренінгів з психологами, метою яких є ознайомлення з видами стресу та ресурсами, що долають стрес.

Соціально-психологічні хаби Торецької громади здійснюють заходи для надання якісної медичної допомоги: консультації лікарів та психологів; організовують постійні заходи для дітей та дорослих щодо зміцнення психічного здоров’я (арт-терапевтичні групи самодопомоги, майстер-класи, мотиваційні заходи, тренінги).

Центри «ЯМаріуполь» піклуються про медичну допомогу та психологічну підтримку маріупольців, працюють професійні фахівці, які проводять консультації та заходи: 

у м. Кропивницький організували атр-терапію під назвою «Наші ролі у житті», інтерактивний захід з лікарем-психологом на тему «Складові щастя»;

у м. Хмельницький відбулося групове заняття з цвяхостояння, які допомагають покращити концентрацію уваги;

у м. Вінниця відвідали кінологічний центр для покращення психологічного стану методом каністерапії;

у м. Рівне пройшов тематичний конкурс малюнків «Щастя очима дітей»; 

у м. Черкаси пройшла зустріч з психологом, який провів майстер-клас по виготовленню персональної карти щастя;

у м. Київ провели арт-терапевтичний захід «Веселка мого майбутнього», тренінгові заняття «Дозволь собі бути щасливим», здійснюються обстеження та підбір слухових апаратів, організувано пізнавальні тренінги для вагітних та молодих мам, каністерапію для дітей;

у Чернівцях провели арт–терапевтичне заняття з використанням методу нейрографіки;

у м. Тернопіль відбувся тренінг, де навчали справлятися зі стресом;

у м. Одеса знаходили джерела наповнення внутрішнього ресурсу та душевної гармонії через спів;

у м. Львів маріупольці долучилися до донорського руху.

Гуманітарний ХАБ Очеретинської ТГ в м. Кам’янське здійснює заходи щодо підтримки здоров’я, дбає про формування в громаді культури піклування про ментальне здоров’я: організував проведення лекції до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, зустрічі з медиками, які ознайомили з основними напрямами програми «Ти як?», вправами для заспокоєння, порадами для стійкості, також започатковані виїзні прийоми лікарів.

Дбаємо про кожного. Разом ми подолаємо будь-які труднощі.