портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: Приємні та цікаві зустрічі для внутрішньо переміщених осіб з Донецької області

Опубліковано 19 вересня 2023 року, 07:40 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

#Вісті_з_гуманітарних_штабів

У соціальному хабі «Авдіївка. Вільні люди. Так було, так буде» у м. Умань психологами мобільної бригади соціально-психологічної допомоги проведено цикл занять «Ментальне або психічне здоров’я: що потрібно знати і на що звернути увагу, аби бути в нормі», на яких фахівці навчили внутрішньо переміщених осіб із Авдіївської громади дбати про своє ментальне здоров’я, долати психологічні труднощі та труднощі соціальної адаптації та інтеграції.

У соціальному хабі для мешканців міста Маріуполя та Маріупольського району «ЯМаріуполь» у м. Київ пройшов невеличкий концерт, який влаштувала співвітчизниця, відома маріупольська поетеса та виконавиця пісень – Олена Перканюк, яка читала власні вірші та виконувала пісні під гітару.

У соціальному хабі для мешканців міста Маріуполя та Маріупольського району «ЯМаріуполь» у м. Ужгород відбувся діалоговий майданчик «Я-Маріуполь: маю намір відродитись», де обговорювалися пропозиції щодо відновлення міста, які будуть розглянуті під час розробки проектів плану відродження міста «Mariupol Reborn».

У гуманітарному центрі «Мій Часів Яр» у м. Київ благодійним фондом «Осередок» проведено тренінг з надання першої домедичної допомоги. Також, внутрішньо переміщеним особам з м. Часів Яр надали психологічну та юридичну консультації фахівці БФ «Право на захист», люди отримали відповіді на питання, які їх цікавили, допомогу і підтримку психолога.

Допомога один одному та підтримка – це ще один крок до нашої Перемоги!

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації