портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: У хабах Донеччини проводять різноманітні пізнавальні заходи

Опубліковано 31 жовтня 2023 року, 14:56 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

У центрі підтримки ВПО Краматорського району «Ми разом» у м. Дніпро відбулися заняття з малювання, з географії (виготовлення моделі діючого вулкану); проведено історичну вікторину «Паляниця – генетичний код нації», під час якої діти ознайомилися з ознаками європейської нації та змагались у знаннях про Україну.

Центром підтримки мешканців міста Маріуполь та  Маріупольського району «ЯМаріуполь» у м. Київ проведено екскурсію «Місцями Революції Гідності. Ініціативи Майдану», де учасники заходу дізналися про перших героїв російсько-української війни; групові зустрічі для  психологічної підтримки, на яких маріупольці медитували, застосовували ароматерапію, малювали піском, знаходили ресурс для виховання дітей. Також, у всіх центрах країни маріупольці  долучаються до виготовленню окопних свічок для підтримки ЗСУ.

У просторі культурного хабу «Донеччина», створеного за підтримки Донецької облдержадміністрації в місті Києві, відбулися майстер-класи з виготовлення медових свічок, домашніх прикрас; заняття з дудл-арту, арт-терапії для дорослих; пройшла абетка анімаційного малювання, музичне заняття для дітей. Також, дорослі дивилися кінострічку «Смак життя».

Хабом «Наш Краматорськ. Ми разом усе подолаємо» у м. Дніпро організовано спілкування дітей з психологом, виготовлення казкових персонажів, виконання арт-вправ.

За сприяння консультативно-координаційного центру підтримки населення «Бахмутський район єднає» у м. Вінниця мешканці Бахмутського району долучилися до заходу на тему «Читай українське, твори українське, живи українським», де ознайомилися з історією української мови та писемності, книжковими виставками, взяли участь у лінгвістичних іграх і конкурсах.

У гуманітарному центрі допомоги мешканцям Торецької громади «З Торецьком у серці» у м. Черкаси відбулася Halloween-вечірка: ігри, загадкові маски на обличчях, смаколики, яскраві враження, купа емоцій.

Центром підтримки ВПО Волноваського району у м. Запоріжжя проведені заняття з поробок  з глітерного  фоамерану, організовано плетіння маскувальних сіток нашим захисникам.

Підтримка один одному – це ще один крок до нашої Перемоги!

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації