портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: В Умані провели майстер-клас для дітей переселенців

Опубліковано 13 листопада 2022 року, 12:21 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

У суботу, 12 листопада, в Умані в Центрі спілкування "Троянда" соціальним хабом "Авдіївка. Вільні люди. Так було, так буде» проведено майстер-клас для дітей переселенців з виготовлення Сонечка.

Існує думка, що назва «Божа корівка» або Сонечко пов’язана з тим, що в давні часи «божі створіння» вважалися священними, тому що люди бачили, як вони знищують комах-шкідників, і вважали, що таким чином Всевишній піклується про їжу своїх синів і дочок.

Цікавий факт! У багатьох інших мовах назва цього жучка також пов’язана з Богом. Так, англійці називають його «пташкою Богородиці», голландці – «божим створінням», німці – «жучком Діви Марії», французи – «божим звіром», іспанці – «сонечком святого Антонія».

Діти з великим натхненням та задоволенням створювали свої вироби. Кожній дали ім’я на честь тих міст, звідки діткам довелось поїхати з причин військових дії: Харків, Запоріжжя, Миколаїв, Авдіївка, Дружківка, Херсон та багато інших.

Координатори хабу і надалі будуть організовувати подібні заходи. Для отримання інформації про наступні зустрічі телефонуйте: +380680304507. Єднаємось та перемагаємо!

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації