портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: Як не стати жертвою торгівлі людьми під час війни?

Опубліковано 09 березня 2023 року, 13:55 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Торгівля людьми – одна з найбільш актуальних проблем сучасності. Через військову агресію росії найбільш вразливі категорії - жінки, діти, особи з інвалідністю, змушені покинути свої домівки та прямувати до сусідніх областей або країн. Внутрішньо переміщені особи втрачають роботу і дохід. Внаслідок цього виникає ще більший ризик потрапляння під вплив шахраїв, які паразитують та змушують людей піддаватися на пропозицію та умови роботи, яка є сумнівною і має визначення «торгівля людьми».

Щоб убезпечити себе від такого становища, внутрішньо переміщені особи повинні бути обачними при пошуку роботи та пам’ятати прості правила безпеки.

Саме тому координатори соціального хабу м.Умань «Авдіївка. Вільні люди. Так було, так буде» організували проведення інформаційного заходу, шляхом безпосереднього спілкування з переміщеними особами, розповівши про ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та корисні контакти.

Додаткову інформацію про проблему торгівлі людьми, а також контакти організацій, які працюють у напрямку протидії торгівлі людьми, можна отримати на сайті: stoptrafficking.org.

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації