портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: Їду, їду Калиту кусати!

Опубліковано 20 грудня 2022 року, 11:55 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

У народі говорили: "Зима прийшла і празничків привела". Багатющий скарб звичаїв нашого народу ми отримали в спадок і мусимо зберегти його нічого не втративши, щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам'ять нашого народу.

Андріївські вечорниці - одна з найцікавіших традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу. У давнину так розважалися, як правило, дорослі парубки й дівчата. Хоча зараз ця гра популярна й серед дітей. Варто зазначити, що батьки всіляко заохочували своїх дітей до участі у вечорницях. При цьому наставляли: "Ходи та розум при собі носи".

16 грудня в Умані в Центрі спілкування "Троянда" дорослі та діти з числа ВПО святкували Андріївські вечорниці та грали в веселу гру "Калита". Після гри всі присутні долучилися до смакування солодкої Калити.

Це свято організували координатори соціального хабу м.Умань "Авдіївка. Вільні люди. Так було, так буде" разом з колегами з управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

Для отримання інформації щодо проведення наступних заходів звертайтеся до координатору соціального хабу в Умані за номером  +380680304507.

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації