портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: Жінки з числа ВПО в Умані оволодівали арт-терапевтичною практикою

Опубліковано 09 березня 2023 року, 14:22 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

У найскладніший для України час кожен переживає зміни настрою та поведінки.  Батьки, які перебувають у стані емоційного стресу, переживають тривогу, хвилювання, не можуть забезпечити дитині психологічний комфорт.  Навпаки, вони є джерелом підвищеного неспокою, що створює передумови для виникнення емоційних розладів у дитини. Саме тому дуже важливо стабілізувати емоційний стан жінки. Координатори соціального хабу м.Умань «Авдіївка. Вільні люди. Так було, так буде», у співпраці з колегами з УПСЗН Уманської міської ради, провели низку заходів.

У теплому, дружньому колі жінки з числа ВПО спілкувалися з психологинею Владиславою Євсеєвою, яка провела арт-терапевтичну практику «Мій равлик», спрямовану на стабілізацію емоційного стану, пошук ресурсу. Через свої малюнки кожна жінка досліджувала свій внутрішній стан, спостерігала за ним і інтерпретувала в казкові образи.

Водночас, у сусідній кімнаті їхні діти також цікаво та активно проводили свій час з координаторами  хабу та студентами факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету ім.Павла Тичини. Дітлахи танцювали,  грали в різні активні ігри, а трохи заспокоївшись, виготовили веселу рухливу іграшку.

Цей день, наповнений неперевершеними позитивними емоціями, жінки та діти будуть пам’ятати довго!

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації