портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: Святкування Дня захисників і захисниць у хабах Донеччини

Опубліковано 30 вересня 2023 року, 17:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

#Вісті_з_гуманітарних_штабів 

1 жовтня Україна відзначає День захисників і захисниць, згадуючи всіх, хто обороняв та боронить суверенітет і територіальну цілісність України.

Напередодні свята, з метою гідного відзначення подвигу захисників і захисниць України в гуманітарних штабах / хабах / центрах, які утворені для мешканців Донецької області в більш безпечних регіонах України, проведено низку заходів.

У центрі підтримки внутрішньо переміщених осіб з Волноваського району «Пліч-о-пліч» у м. Київ відбулася зустріч мешканців Волноваського району з захисниками України, на якій говорили про мужність, героїзм, незламність героїв, вшанували пам'ять героїв, що віддали своє життя за вільну країну, написали слова побажання захисникам на прапорі України, провели благодійний ярмарок «Об’єднані мистецтвом»; у м. Дніпро проведено майстер-класи з виготовлення оберегів та листівок з добрими побажаннями для військових, які передані нашим захисникам і захисницям.

У гуманітарних хабах Торецької громади у м. Дніпро, м. Київ, м. Хмельницький дітьми та дорослими взято участь в обласній акції «Обійми листами», виготовлено святкові листівки, привітальні листи та обереги з повагою та вдячністю українським військовим за мужність та захист країни, які передані військовослужбовцям.

У містах Дніпро, Запоріжжя, Вінниця, Київ, Кропивницький, Хмельницький, Івано-Франківськ, Калуш, Одеса, Львів, Тернопіль, Черкаси, Кривій Ріг, Чернівці, Ужгород, Рівне мешканці міста Маріуполь та Маріупольського району в хабах «ЯМаріуполь» виготовляли обереги, листи, символічні подарунки для ЗСУ.

У центрі підтримки ВПО Волноваського району у м. Запоріжжя до Дня захисників і захисниць дітьми підготовлено подарунки (янголята, соняхи, серця, обереги, малюнки, листівки) захисникам України, які відправлені героям; діти відвідали музичну програму «Козацькі розваги» у Запорізькій обласній філармонії.

В освітньому просторі центру підтримки ВПО Краматорського району у м. Дніпро проведено захід щодо виготовлення листівок та написання листів українським героям для подальшої передачі воїнам.

У соціальному хабі «Авдіївка. Вільні люди. Так було, так буде» проведено майстер–класи в рамках акції «Обійми листами» та «Лялька-мотанка – оберіг для українських воїнів».

У соціальному хабі Авдіївської міської адміністрації у м. Новомосковськ проведено конкурс тематичних малюнків серед дітей шкільного віку, присвячений мужності тих, хто став на захист української землі.

У центрі підтримки бахмутян «З Бахмутом у серці» у м. Дніпро проведено майстер–клас по виготовленню патріотичних сувенірів, взято участь у заходах Дніпровської міської ради «Козацькі розваги» в рамках фестивалю «Дніпровські вечорниці»; у м. Харків проведено подорож у минуле на тему: «Козацькій славі жити у віках», де діти познайомились з історією виникнення козацтва, позмагалися у спритності та увазі.

У консультативно-координаційному центрі підтримки населення «Бахмутський район єднає» у м. Кривий Ріг проведено захід «Сила нескорених», мешканцями Бахмутського району підтримано акцію «Подарунок Захиснику», діти малювали листи для наших героїв, які відправили військовим до м. Херсон.

У хабі Очеретинської громади в м. Камянське дорослі та діти відвідали історико - документальну виставку «Україна. Ціна Свободи», яка присвячена боротьбі української нації за право гідно і вільно жити на землі, проведено майстер–клас з виготовлення листівок та привітань для захисників.

У гуманітарному хабі Мар’їнської військової адміністрації у м. Павлоград проведено тематичний святковий захід «Дякуємо за захист», майстер – клас в рамках акції «Обійми листами» з виготовлення листівок–оберегів захисникам і захисницям, онлайн – виставки творчих робіт «Захисникам слава».

У гуманітарному хабі «Єднання» у м. Червоноград внутрішньо переміщені особи Покровського району, Бахмутської і Вугледарської громад переглянули документальний фільм про «кіборгів», долучилися до виготовлення окопних свічок і плетіння маскувальних сіток.

У центрі підтримки ВПО «Донеччина хаб» у м. Хмельницький відбувся перегляд фільму «Темні часи», який підкреслює силу духу, вміння вижити в екстремальних обставинах, бути освіченими громадянами, розуміти світову історію та політику, відображає аспекти минулого для усвідомлення важливості майбутнього країни.

Слава всім нашим героям! Слава захисникам і захисницям України!