портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вітання з Днем фізичної культури і спорту України

Опубліковано 09 вересня 2023 року, 07:30 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

У другу суботу вересня в Україні традиційно відзначається День фізичної культури і спорту – головне свято для спортсменів, тренерів, фахівців спортивної сфери, усіх прихильників здорового способу життя.

Сьогодні, в умовах війни, будь-яка спортивна активність є джерелом гарного самопочуття та позитивних емоцій. Масовий спорт – це запорука здорової тілом і духом нації!

Численні міжнародні здобутки наших спортсменів дають ще один привід усьому світу пишатися силою та незламністю українців. Зокрема, за 2023 рік станом на сьогодні представники Донеччини здобули на престижних закордонних змаганнях 553 нагороди, з яких 235 золотих.

Високі результати наших атлетів, їхня кропітка спільна з наставниками праця заслуговують на високу оцінку та гідну підтримку від області. Так, з метою стимулювання розвитку спорту вищих досягнень, щомісячні стипендії зараз отримують 75 кращих спортсменів і 30 провідних тренерів Донеччини. За здобутки на офіційних міжнародних змаганнях передбачені одноразові грошові винагороди. Задля підтримки перспективних талантів у регіоні з року в рік формується Донецька обласна штатна команда резервного спорту на 20 штатних одиниць, і в 2023-му працевлаштованими є 23 атлети від 15 до 22 років.

Сердечно дякуємо спортсменам, тренерам, педагогам, фахівцям сфери фізичної культури і спорту – усім, хто всупереч складнощам докладає зусиль для зміцнення та примноження славних традицій Донецької області та України! Наші чемпіони – яскравий взірець для молодого покоління!

Разом – до нових перемог!

Інші новини за темою