портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Візит Генерального секретаря НАТО до штаб-квартири Верховного командування Альянсу та командування НАТО, що підтримує безпекову допомогу Україні

Опубліковано 16 жовтня 2024 року, 17:51

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте зустрівся з Верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генералом Крістофером Каволі та іншими високопоставленими офіційними особами під час свого першого візиту до штаб-квартири Верховного командування Альянсу в бельгійському місті Монс.

Після цього Генеральний секретар відправився з генералом Каволі до м. Вісбаден (Німеччина) для відвідування нового Командування з питань безпекової допомоги і навчання для України (NSATU), розташованого на американській військовій базі, що має назву «Казарми генерала Люсіуса Клея», де Генеральний секретар зустрівся з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Спілкуючись з особовим складом, пан Рютте відзначив важливість їхньої роботи із забезпечення роботи 700 військовослужбовців, які будуть розташовані у Вісбадені і в логістичних вузлах на східному фланзі Альянсу. Він сказав, що нове командування реально допоможе Україні на полі бою і «нашій власній безпеці».

NSATU буде координувати забезпечення України зброєю, боєприпасами, спорядженням, обладнанням тощо від членів та партнерів НАТО, зокрема артилерією і системами ППО й допомагатиме українським військам підготуватись до майбутнього.

* Згідно інформації з сайту https://www.nato.int/cps/uk