портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Визначено компанію, що буде займатися логістикою вакцин від COVID-19 в Україні

Опубліковано 12 лютого 2021 року, 09:35

Логістикою вакцин від COVID-19, які потребують ультранизьких температур,  займатиметься логістична компанія ТОВ «Фармасофт». Це  було визначено за результатами тендеру для МОЗ 10 лютого. 

 Уже найближчим часом з переможцем тендеру будуть організовані зустрічі для проведення мікропланування та розробки покрокового плану прийняття, збереження та розвезення вакцин Pfizer-BioNTech. Відкритий тендер проведено проєктом USAID «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» (SAFEMed), який виконується міжнародною організацією MSH (Management sciences for Health) у відповідності до міжнародних закупівельних процедур.

Україна максимально спростила процес реєстрації вакцини.  Верховна Рада України прийняла законопроєкт, який спрощує процес реєстрації лікарських засобів, що потрібні для боротьби з COVID-19 та схвалені для екстреного застосування.

10 лютого 2021 року компанія Sinovac подала заявку про державну реєстрацію в Україні вакцини проти COVID-19 під зобов'язання для екстреного медичного застосування.  Зараз триває процес підготовки документів для реєстрації вакцини Pfizer.

8 лютого Кабмін заборонив в Україні реєстрацію вакцин, які розробляли чи виробляють в Росії.

Детальніше про вакцинацію від COVID-19 в Україні - за посиланням.

 

Комунікаційний центр вакцинації від COVID-19  при Центрі громадського здоров’я