портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Визначено переможців обласного етапу гри «Сокіл» («Джура») серед наймолодших учасників

Опубліковано 11 червня 2024 року, 17:36 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

На Донеччині визначили переможців обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у молодшій віковій категорії. Участь у онлайн-змаганнях взяли переможці першого етапу – діти до 12 років. Усього – 22 рої, 134 учасники. 

Змагальна програма гри включала цікаві онлайн-конкурси, серед яких інтелектуальна гри-вікторина «Відун» (перевірка знань з історії України козацької доби), конкурс «Рятівник» (надання першої домедичної допомоги) та «Трейл-Орієнтування» (співставлення фото місцевості та фрагменту спортивної карти). Учасники конкурсів показали високий рівень знань і завзятість справжніх козаків.

Переможцями стали: 

І місце – рій «Гайдамаки» (Велика Новосілка); 

ІІ місце – рій «Нове покоління» (Курахове); 

ІІІ місце – рій «Микити Кожум’яки» (Гродівка). 

Рій «Гайдамаки» представлятиме Донеччину на Всеукраїнському етапі гри, який відбудеться  у серпні цього року в Закарпатській області. Це вже друга перемога учнів Великоновосілківської громади в обласному етапі – у травні в старшій віковій групі перемогу отримала команда Великоновосілківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2.

Висловлюємо щирі слова вдячності виховникам Віктору Панькову, Марині Гладченко та керівництву громади за надану підтримку у підготовці роїв до виступів, сприяння розвитку гри «Сокіл» («Джура») на Донеччині.