портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Власна справа» діє: підприємець з Дружківки оновив свою діяльність

Опубліковано 21 листопада 2023 року, 09:39 , Донецький обласний центр зайнятості

Грантова програма «Власна справа» сприяє розвитку та відновленню бізнесу на Донеччині. Завдяки гранту підприємець з міста Дружківка, Костянтин Гончаров, зміг оновити та розширити власне виробництво.

Він започаткував власний бізнес ще в 2005 році. Чоловік тривалий час працював завідувачем виробництва в їдальні Дружківського машинобудівного заводу. Паралельно він проходив навчання та підвищував свій рівень знань щодо технологій харчування, підприємницької діяльності та економіки підприємства. Набутий досвід роботи і рівень освіти дозволили прийняти, як стверджує пан Костянтин, єдине правильне рішення – започаткувати власну справу у сфері харчування.

Із початком повномасштабного вторгнення підприємець був вимушений закрити заклад. Костянтин Гончаров розраховував, що призупинення буде нетривалим, але минуло більше року, перш ніж з’явилася можливість повернутися до своєї діяльності. І посприяла цьому саме програма «Власна справа», що реалізується в рамках урядового проєкту «єРобота».

Фахівці Дружківського міського центру зайнятості запропонували пану Костянтину взяти у ній участь. Вони надали усю необхідну інформацію, проконсультували підприємця щодо аспектів подання заявки та допомогли зі складанням бізнес-плану.

Завдяки участі у програмі «Власна справа» підприємець отримав мікрогрант та за надані кошти придбав нове обладнання, яке значно вплинуло на процес виробництва. Також на підприємстві були створені три робочих місця, на які вже працевлаштовані безробітні.

Окрім цього, роботодавець отримає компенсації у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітних на створені ним нові робочі місця.

«Це якраз той випадок, коли відкривається друге дихання, коли розумієш, що тебе не залишають напризволяще з твоїми проблемами і вірять у твою здатність перемогти і вистояти - саме це і потрібно робити», - зазначає підприємець.

Дізнатися про умови та порядок участі в грантовій програмі «Власна справа» можна тут: https://t1p.de/5c7hu

Call-центр Донецького обласного центру зайнятості 0-800-33-61-67.