портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Внаслідок обстрілу росіянами Костянтинівки поранено чотири людини, двоє з них - діти

Опубліковано 24 січня 2023 року, 15:35

Сьогодні росіяни обстріляли Костянтинівку - поранено чотири людини. Серед поранених двоє дітей. Усім постраждалим надано медичну допомогу — стан здоров'я наразі задовільний, повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук".

У багатоповерхівках повилітали шибки, пошкоджені квартири. Місцеві мешканці вже отримують необхідну допомогу: плівку та будівельні матеріали для оперативного ремонту. 

- Це черговий удар по місту, яке розташоване у відносному тилу. І черговий цілеспрямований удар по цивільних, - наголосив очільник області.

За попередніми даними, росіяни випустили по місту снаряди з РСЗО «Торнадо-С» та ЗРК «С-300», повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області. Обстріл Костянтинівки окупаційними військами стався сьогодні, 24 січня, близько 11:00. Ворожі ракети поцілили в житловий сектор. Руйнувань зазнали багатоповерхівки. Точна кількість та масштаби пошкоджень встановлюються.

На місці влучання працюють слідчо-оперативна група, вибухотехніки та парамедики. Правоохоронці збирають неспростовну доказову базу воєнного злочину рф та надають допомогу людям.

Поліцейські-парамедики обходять кожну квартиру, аби впевнитись, що люди не постраждали, та виявляють тих, кому потрібна допомога. Так, виявлено вже 4 поранених, серед них 2 дітей. Усім було надано допомогу та доставлено до лікарні.

Правоохоронці продовжують працювати на місці удару. Матеріали, зібрані поліцією, буде передано до СБУ. Правова кваліфікація воєнного злочину рф – ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).