портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Волонтер Роман Семенцов. Історія подвигу

Опубліковано 09 квітня 2023 року, 10:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Як повідомлялось, вчора у Краматорську пройшов меморіальний захід. 8 квітня 2022 року на залізничному вокзалі Краматорська, який на той час був центром евакуації цивільного населення регіону, сталася жахлива трагедія. Російські нелюди завдали ракетного удару по 4 тисячам мирних людей, які чекали на евакуаційні потяги.

Потужні вибухи. Касетні боєприпаси. Після кожного вибуху падають люди. За секунди руйнуються та калічаться людські життя. Десятки людських душ янголами здіймаються у небо…

8 квітня на вокзалі загинула 61 людина, 7 з яких – діти, 121 людина отримала поранення. Більшість із них – діти, жінки та літні люди.

Велика команда волонтерів з громадських організацій, територіальної оборони, ДСНС, поліції, працівників залізничного вокзалу, міської влади, управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації з 26 лютого 2022 року майже 2 місяці поспіль допомагали організувати евакуацію мирного населення Донецької області з залізничного вокзалу м. Краматорськ. 

40-річний волонтер Роман Семенцов загинув на вокзалі в Краматорську 8 квітня 2022 року. Ось спогади людей, які знали Романа (за матеріалами громадської спілки «Асоціація гуманітарний центр «Все буде добре»).

Після повномасштабного вторгнення Роман казав: «Не можу сидіти, хочу допомагати!». І приєднався до волонтерів «Все буде добре», які й вдень, і вночі координували евакуацію мирного населення Донеччини. 

«Роман завжди намагався випромінювати позитив. Зрозуміло, що кожен, хто зважився на евакуацію, багато всього бачив і пережив, а попереду – довга та нелегка дорога. Тож підтримка людям неабияк потрібна, особливо малечі. Роман відповідав за посадку на поїзд груп з дітьми від 5 до 15 років. Одразу було помітно, що це максимально комфортна людина, що він добрий, може завжди прийти на допомогу. «Знаю, що це такі заїжджені кліше, але це була правда про нього», – розповів про колегу волонтер громадської спілки «Асоціація гуманітарний центр «Все буде добре» Владислав Данильченко.

«Завжди усміхнений, відповідальний та готовий прийти на допомогу. Роман був старшого віку у порівнянні з багатьма нашими волонтерами та відчував на собі певну відповідальність за молодь з якою волонтерив пліч-о-пліч кожен день. Маючи п‘ятьох власних дітей він легко спілкувався з малечею на вокзалі, координаторка волонтерів Лілія Золкіна тому і поставила його на супровід саме дітей, розуміючи, що Роман легко з цим впорається», - каже керівник громадської спілки «Асоціація гуманітарний центр «Все буде добре» Ярослав Бойко.

До повномасштабної війни Роман Семенцов працював на «Новокраматорському машинобудівному заводі». Став волонтером, коли після 24 лютого його відправили у відпустку. Співробітники Романа згадують його, як людину, яка погоджувалась на найважчу роботу. Кажуть, що Роман усе сприймав з гумором, випромінював позитив і завжди намагався підбадьорити інших.

У Романа залишилося п'ятеро дітей та дружина.

Трагедія в Краматорську – ще один доказ того, що світ має спільними зусиллями зупинити це зло! Кожен, хто причетний до скоєння злочинів, понесе покарання.

Ми пам’ятаємо кожного загиблого! Вічна пам’ять загиблим!

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації