портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Волонтерський фронт Донеччини наближає Перемогу

Опубліковано 20 квітня 2024 року, 17:40 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Внесок волонтерів у розвиток нашого суспільства – неоціненний. Вони не бояться викликів та завжди готові прийти на допомогу тим, хто її потребує.

Волонтери, які працюють на Донеччині під час війни, – це справжні герої. Їхня мужність, самовіддача та стійкість гідні найвищої поваги.

Також активно долучилася до волонтерської діяльності з перших днів війни молодь Донеччини. Майже в кожній громаді області функціонують волонтерські осередки, які допомагають цивільному населенню та військовим; плетуть сітки, виготовляють окопні свічки, здають кров, ризикуючи своїм життям, рятують людей, надають їм їжу, ліки та інші необхідні речі, допомагають евакуюватися з небезпечних зон, працюють над відновленням зруйнованої інфраструктури та психологічною підтримкою постраждалих, збирають на дрони та допомагають військовим.

З початку повномасштабного вторгнення на Донеччині запрацював «СпівДія» Хаб Донецька область» від волонтерської платформи «СпівДія», яка координує зусилля волонтерів, бізнесу, міжнародних фондів і держави, спрямовані на допомогу українцям. За цей час на базі Донецького хабу була надана допомога понад 50 тисячам мешканців, розподіллено більше ніж 500 тон різноманітної гуманітарної допомоги на базі пунктів видачі у 27 громадах області.

На початку 2022 року було створено громадську спілку «Асоціація Гуманітарний центр «Все буде добре» до складу якої увійшли 249 громадських та благодійних організацій Донецької області. Волонтерами «Все буде добре» у співпраці з міжнародними партнерами створювалися хаби допомоги, здійснювалася адресна допомога літнім людям, людям з інвалідністю, багатодітним родинам. Протягом роботи хабів допомоги було роздано близько 450 тис. продуктових наборів та 300 тис. гігієнічних наборів. За підтримки Донецької обласної державної адміністрації спілкою здійснюється евакуація населення потягами, автобусами та приватними автомобілями. Завдяки координації зусиль вдалося вивезти понад 350 тисяч осіб з Донеччини до інших регіонів України. 

Щиро вдячні зусиллям:

Богдана Зуякова – засновника громадської організації «Краматорське об’єднання волонтерів», волонтера благодійного фонду «Все буде добре — Україна», який до повномасштабного вторгнення займався активною громадською діяльністю та був тренером з армреслінгу, «золотого серця» Курахівської громади - родини Єршових Ігоря та Євгенії, яка не один рік поспіль допомагає нужденним від благодійних обідів до ремонту житла. Родина - засновники християнського об’єднання «Віфлеєм», Благодійного фонду «Слов'янське серце», Курахівських зооволонтерів та Наталі Доценко, Людмили Черкез із Мангуша, яка стала волонтеркою благодійного фонду ТАПС, Олександри Плужник з Лимана, яка зараз є міжрегіональною фахівчинею з розвитку організацій та волонтерства Товариства Червоного Хреста України і вже близько року працює в проєкті «Програма розвитку організацій та волонтерства в умовах збройного конфлікту та його наслідків», Анни Сметанюк, яка до 24 лютого обіймала посаду заступника директора Маріупольського районного центру надання соціальних послуг, членкині громадської організації «Азовський патріот», Тетяни Малки, головного спеціаліста служби у справах дітей управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради, яка зараз переїхала до Чернігова, де продовжує займатися захистом прав дітей, веденням обліку дітей, які залишилися без батьківського піклування та дітей-сиріт, які були евакуйовані, Ельміри Чепіги - організаторки культурно-дозвіллєвої діяльності центру культури і довкілля Слов'янська, координаторки координаційного центру «Волонтер», 

Андрія Аскерова, який пройшов шлях від шахтаря - гірника до тренера - викладача з волейболу дитячо-юнацької спортивної школи відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Добропільської міської ради. З початком повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав Збройних сил України, приєднавшись до десантно-штурмових військ 81 окремої бригади. Під час зачистки Лиману і рятування поранених товаришів вибух міни, залишеної російськими військами, позбавив його частини ноги. Андрій успішно пройшов реабілітацію і зараз ділиться своїм досвідом як координатор соціального проєкту Офісу Президента України «Активні парки - локації здорової України», 

Ярослава Тарасова - волонтера, спортсмена, який зазнав тяжких поранень, а після лікування та реабілітації вирішив стати волонтером і зараз разом з однодумцями доправляє у Донецьку область гуманітарну допомогу, Данила Проломова з міста Курахове, багаторазового чемпіона України, чемпіона Європи, бронзового призера Європи та Світу, кандидата в майстри спорту, члена збірної національної команди України з кікбоксингу, волонтера в молодіжному центрі «380 Вольт», Благодійного фонду «Слов’янська мрія», Надії Обрєзан та її доньки Анни - волонтерок у прифронтовому селі Єлизаветівка Покровського району, Інклюзивно-ресурсного центру Соледарської міської ради, стіни якого були знищені, але працівники відновили діяльність центру у Дніпрі на базі освітнього простору «Соледар: дорога додому!», Івана Богатинчука з Бахмуту, який зараз працює у Національній дитячій спеціалізованій лікарні ОХМАТДИТ, Оксани Лазебник, співзасновниці і організаторки дитячого проєкту «У мене є майбутнє», та координаторки переселенців, дітей загиблих героїв, дітей постраждалих у зоні АТО, Олени Хаваліц – маріупольчанки, активістки, модераторки національно-патріотичного руху «За Україну» в Німеччині, Покровської молодіжної ради, члени якої активно допомагають нашим військовим та успішно закривають збори на придбання автомобілів та дронів, волонтерів Скаутського осередку м. Покровськ, які плетуть сітки та килимки для наших воїнів, волонтерів Олександрівської, Святогірської, Шахівської та Удачненської громади, які виготовляють смаколики та приємні дрібнички для наших захисників, купують зимове взуття та роблять багато інших корисних речей та багатьох інших мешканців Донеччини, які допомагають цивільним та військовим.

Разом наближаємо нашу ПЕРЕМОГУ!

Щира вдячність волонтерам, які працюють на Донеччині!