портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Впевненість у «новому» житті

Опубліковано 22 червня 2022 року, 11:55 , Донецький обласний центр зайнятості

Щодня тисячі наших громадян втрачають роботу і житло, переміщуються до інших регіонів України із зони бойових дій. Люди шукають роботу на новому місці, намагаються влаштувати своє життя, не дивлячись на складні умови. Історія працевлаштування мешканця Курахового Олексія Острожного – чудовий приклад тим, хто не вірить в можливість знайти роботу під час війни.

Олексій працював на сільськогосподарському підприємстві ТОВ «Елвіко-Гігант» електрозварником ручного зварювання. Із закінченням сезонних робіт він звернувся до Мар’їнського районного центру зайнятості за допомогою у пошуку роботи. Олексій був вмотивований до працевлаштування. За освітою він не тільки електрозварник, а й слюсар з ремонту устаткування котельних та пилопідготовчих цехів. Але підбір роботи ускладнювався тим, що безробітний має 3 групу інвалідності, тому не всі вакансії були для нього підходящими.

Через бойові дії Олексій разом з родиною змушений був виїхати з рідного міста. Працюючи з безробітним дистанційно, спеціалізований кар’єрний радник запропонувала йому вакансію слюсаря з ремонту парогазотурбінного устаткування на підприємстві ТОВ «Реммашенерго» у м. Київ. Рекрутер центру зайнятості узгодив з роботодавцем стажування Олексія безпосередньо на виробництві. Робота була для нього дещо нова, та це ніяк не спинило прагнення чоловіка повернути впевненість і покращити життя своєї родини у цей важкий час. Більш того у цьому йому допомагають нові друзі.

«Я відчуваю підтримку нового колективу, завжди можу звернутись до колег з будь-якого питання. Це дуже допомагає швидко адаптуватись до нових умов», – зазначає Олексій. Він пройшов стажування і показав гарні результати, результатом чого стало його працевлаштування.

Олексій дуже задоволений новою роботою. «Тепер я почуваюся більш впевнено, тому що можу забезпечити свою родину, - каже Олексій. - Дякую фахівцям служби зайнятості за вашу роботу. В цей складний час ваша підтримка та допомога потрібні людям».

Радіємо за Олексія та бажаємо успіхів на новому робочому місці!

Всеукраїнська база вакансій на Telegram каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» worknowdcz - https://qrfy.mobi/p/IBxJj8X.

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram - https://bit.ly/3tay5Se.

 Телефони «гарячих ліній» служби зайнятості Донеччини https://bit.ly/3rLgZtT