портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

ВПО - нові умови, нове життя: Як двічі переміщене подружжя адаптувалося у Вінниці

Опубліковано 16 лютого 2023 року, 19:49 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

#ВПО_Нові_умови_Нове_життя 

Вперше Марина та Олександр Золотенки стали внутрішньо переміщеними особами у 2014 році. Вони змушені були переїхати з Горлівки до Костянтинівки. Знову це сталося в лютому 2022 року.

Подружжя лікарів нині адаптувалося у Вінниці, де розпочинають своє життя спочатку. Що таке «ставати на ноги з нуля» вони знають не з чуток, адже вже вдруге через війну були змушені залишити рідну домівку.

«Уже вдруге нам довелось переїхати через війну, — говорить Олександр, — але тут я вже знав, як нам потрібно діяти. вже була обізнаність, що нам потрібно робити».

6 квітня чоловік разом зі дружиною, племінницею та з молодим колегою приїхав до Вінниці. Тут вони офіційно зареєструвались як ВПО. Олександр відкрив та облаштував власний стоматологічний кабінет.

Чоловік не нарікає, каже, головне, що вдалося вирватися із пекла. У Вінниці наразі родина лікарів знайшла не лише прихисток, а й можливість започаткувати власний бізнес. У майбутньому Олександр планує, за можливості, розширювати бізнес та надавати робочі місця для відповідальних  фахівців. Також чоловік зазначив, що і по закінченню війни розвиватиме свою справу у цьому місті.

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації