портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

ВПО - нові умови, нове життя: Підприємець з Бахмута змогла відновити бізнес у Полтаві

Опубліковано 31 березня 2023 року, 07:37 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

#ВПО_Нові_умови_Нове_життя 

Мільйони українців, яких розв’язана росією війна позбавила майна, житла та роботи, безжально зірвавши з обжитих місць та розкидавши по світу, ставлять собі сьогодні питання: «Як жити далі?». Деякі з них, змирившись із реальністю, відкладають відповідь на нього до «після війни».  Однак, є й люди, які не змирилися, образно кажучи, не кинули весла, а продовжують гребти всупереч стихії. З-поміж тих, хто не змирився, і Олена Сидоренко, підприємець з Бахмута. Багато бахмутянок пам'ятають цю енергійну, привабливу жінку і, швидше за все, не раз користувалися її послугами в перукарні «Шарм», яка розміщувалася у ТК „Лілія”, що поруч з центральним ринком. 

Не з власної волі жінці довелося виїхати з рідного міста та осісти з родиною у Полтаві. Схоже, відповідь на питання про те, як жити далі, не становила для неї особливої складності. Звичайно, треба було залишити в минулому важкі спогади, якнайшвидше зорієнтуватися у просторі та часі і буквально з нуля почати відновлювати свій бізнес на новому місці. Хоча не зовсім з нуля. Частину перукарського обладнання вдалося вивести з Бахмута до Полтави.

Пані Олена залучила до роботи і свою сестру Оксану Петлеву, яка з родиною також переселилася до Полтави. Вони змогли знайти підходяще приміщення та з комфортом облаштуватись у ньому. Став у нагоді і тридцятидвохрічний досвід роботи у сфері перукарських послуг. 

"Якщо починати з нуля, то слід змінити і старий бренд, бо він навіює дуже сумні спогади", - вирішила Олена Сидоренко. Сказано - зроблено. «Шарм» було перейменовано на «Марафет». Треба було голосно заявити про себе. Але головне - це все-таки працьовитість та професіоналізм бахмутянок, замішаний на здорових амбіціях та вірі у власні сили. Саме ці якості допомогли їм закріпитися на новому місці та залучити чимало постійних клієнтів. 

Вже майже сім місяців працює Олена Сидоренко із сестрою у Полтаві на ниві краси та стилю, кинувши виклик долі та обставинам. У неї вийшло. Можливо, вийде й у інших. Потрібно лише вийти із зони безнадії та спробувати творити своє майбутнє своїми руками.

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації