портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Всесвітній день прибирання об’єднав громади Донеччини

Опубліковано 21 вересня 2024 року, 12:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

20 вересня під гаслом "Зробимо Україну чистою разом!" Донеччина, незважаючи на виклики війни, долучилася до масштабного екологічного руху "World Cleanup Day". Мешканці, віддалених від зони активних бойових дій,  та внутрішньо переміщені особи об’єдналися, щоб зробити свій внесок в очищення довкілля.

До прибирання долучилися донеччани з Бахмутської, Селидівської, Сіверської, Олександрівської, Часовоярської, Соледарської, Удачненської, Святогірської, Миколаївської, Дружківської, Андріївскої, Мангушської, Криворізької, Новогродівської та Гродівської громад. Кожен з них зробив свій внесок у спільну справу, демонструючи незламний дух та відповідальність за майбутнє свого регіону.

Зважаючи на особливості воєнного часу, учасники обирали різні формати прибирання: традиційні толоки, цифрове прибирання, прибирання територій установ, сортування та здавання вторинної сировини.

Загальні результати та рейтинг найактивніших учасників та громад будуть опубліковані 1 жовтня 2024 року на сайті letsdoitukraine.org. Це дозволить оцінити масштаби проведеної роботи та відзначити найактивніших.

Всесвітній дня прибирання – це не лише екологічна акція, а й прояв патріотизму та єдності. Долучаючись до таких ініціатив, ми демонструємо, що навіть у складні часи здатні дбати про своє довкілля та будувати краще майбутнє для нашої країни.