портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Всесвітній день соціальної роботи

Опубліковано 21 березня 2023 року, 11:35 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Серед безлічі різних видів трудової діяльності особливу нішу займають ті, що вимагають від людини не тільки професійних якостей, але і таких, які вона може проявити тільки тоді, коли працює щодня за покликом душі.

Яскравий приклад – професія соціального працівника. Вона отримала широке поширення як у нас в країні, так і за кордоном. Саме тому сьогодні в календарі професійних свят є Всесвітній день соціальної роботи (відзначається щорічно третього вівторка березня), який в цьому році відзначають 21 березня.

Зазначене професійне свято міжнародного характеру з'явилося у 1983 році з ініціативи двох відомих у всьому світі організацій: Міжнародна асоціація шкіл соціальної роботи та Міжнародна федерація соціальних працівників. Особлива заслуга в заснуванні цього Дня належить Міжнародній раді по соціальному забезпеченню, яка схвалила висунуту згаданими вище спільнотами ідею.

 У цьому році виповнюється 40 років, як відзначають Всесвітній день соціальної роботи. Це ключовий день у році, коли соціальні працівники всього світу об’єднуються, щоб просувати спільну ідею в усьому світі.

Метою Всесвітнього дня соціальної роботи є привернення уваги громадськості до соціально значущих питань, насамперед до проблем забезпечення соціальної захищеності найбільш вразливих верств населення та до необхідності надання допомоги людям, які її найбільше потребують. Соціальна робота спрямовується на забезпечення соціальної єдності, що базується на принципах справедливості, колективної відповідальності та взаємної поваги.

 В цей день в м. Києві буде проведено онлайн-захід “Нові горизонти в соціальній роботі”, яку організовує Мінсоцполітики в партнерстві з дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). 

У цьому заході Міністром соціальної політики України Оксаною Жолнович буде презентовано візії подальшого розвитку соціальної сфери України, відбудеться її обговорення, окреслено перспективи подальшої взаємодії Мінсоцполітики з потенційними партнерами на різних рівнях, а також нагороджено кращих соціальних працівників року.

До заходу Міністерства соціальної політики України у партнерстві з Дитячим Фондом ООН UNICEF можна приєднатися 21 березня о 14.00 за посиланням: 

Youtube Міністерства соціальної політики України:

https://www.facebook.com/events/603120028020447

Youtube UNICEF:

https://www.youtube.com/live/ruZd-XIkPLc?feature=share

Facebook Міністерства соціальної політики України:

https://www.facebook.com/events/603120028020447

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації