портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»: у Покровську пройшов інформаційно-роз’яснювальний захід

Опубліковано 01 грудня 2022 року, 18:02 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

У межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у Покровську пройшов інформаційно-роз’яснювальний захід. 

Представники міського центру соціальних служб спільно із фахівцями управління сім’ї, молоді та спорту, а також освітянами та представниками служби у справах дітей та ювенальної поліції міста вирішили провести інформаційну кампанію з людьми, які через воєнні дії покидають Донеччину. Під час спілкування з пасажирами евакуаційного потяга розповідали про тему насильства, торгівлю людьми та роботу відповідних служб у різних куточках України, повідомляє управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

«Люди, що евакуюються - це вразлива категорія населення. Адже вони залишають звичне життя, рідну громаду, де вони знали, куди можна звернутися в разі тих чи інших проблем. У буклеті, що сьогодні ми розповсюдили серед пасажирів евакуаційного потягу, зібрана корисна інформація щодо протидії насиллю. По-перше, це визначення насильницьких дій, адже, на жаль, є такі родини, що кілька поколінь потерпають від насильство і вважають такі дії цілком нормальними. По-друге, в інформаційних матеріалах є добірка контактів та ресурсів, де можна знайти підтримку в разі, якщо потрібно повідомити про насильницькі дії. Але найбільш актуальна для ВПО є інформація про загрозу торгівлі людьми. Адже більшість з евакуйованих осіб буде шукати роботу і не зайвим для них буде інформація про ознаки небезпечних ситуацій, в які може потрапити потенційний працівник», - розповіла завідувачка сектору сім’ї та молоді Покровської міської ради Яна Штурхецька.

Тема насильство дуже глибока та актуальна. Тривалий час про це не говорили, замовчували факти насильства. Сьогодні ж до інформаційної кампанії долучилось дуже багато відомих людей, зірок, політиків.

Нагадаємо, у Покровську залишились та працюють служби, шо можуть допомогти та надати підтримку у протидії домашньому насильству.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації