портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Всеукраїнська програма "Ти як?": На Донеччині діє Координаційний центр підтримки цивільного населення при ОВА

Опубліковано 03 жовтня 2023 року, 17:00

З метою реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?", яка впроваджується в Україні за ініціативою першої леді Олени Зеленської, на Донеччині діє Координаційний центр підтримки цивільного населення при ОВА. Про його створення, структуру та діяльність розповіла сьогодні на брифінгу в.о. директора КНП "Психіатрична лікарня Маріуполь", регіональна координаторка програми ментального здоров’я "Ти як", радниця голови Донецької облдержадміністрації з ментального здоров’я Ілона Кислицька.

У своїй презентації програми "Ти як?" вона повідомила і про те, яким чином відбувається координація у сфері психічного здоров'я та психосоціальної підтримки (MHPSS) на регіональному рівні.

У нашій області створений Координаційний центр підтримки цивільного населення при обласній військовій адміністрації. Є координатор, який координує питання цієї програми, співпрацю з питань ментального здоров'я низки департаментів та управлінь облдержадміністрації, інших надавачів послуг.

Більше уявлення про структуру цієї координації на рівні області та громад дає наведена нижче інфографіка:

А подивитися відеозапис брифінгу та більш докладно ознайомитися з інформацією щодо програми ментального здоров'я "Ти як?" ви можете тут: