портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Як держава допомагає бізнесу створювати інклюзивне середовище

Опубліковано 30 липня 2024 року, 14:54 , Донецький обласний центр зайнятості

В умовах війни питання працевлаштування людей з інвалідністю стає особливо актуальним. Історія Лілії є яскравим прикладом того, як держава та бізнес можуть об’єднати зусилля для підтримки найбільш вразливих категорій населення.

Після початку повномасштабного вторгнення жінка втратила роботу, до того ж ситуацію ускладнювала наявність інвалідності ІІ групи. Вона розпочала пошуки самостійно, але результату досягти не вдавалось. І тоді Лілія вирішила звернутись до рекрутерів Слов’янського міського центру зайнятості. Узгодивши з жінкою вимоги до бажаної роботи фахівці приступили до пошуку. Проаналізувавши всі критерії, її кандидатуру запропонували підприємиці Ірині Правдівцевій, яка є власницею кафе.

Власну справу Ірина успішно розвиває з 2010 року. Початок бойових дій змусив підприємицю релокувати бізнес до Чернівців, але згодом вона розпочала відновлення роботи закладу і в рідному місті.

Співбесіда з кандидаткою пройшла вдало, але підприємиця вагалася – з одного боку вона бажала прийняти Лілію на роботу, а з іншого потребувала додаткових коштів на облаштування робочого місця. З цим також допомогли фахівці служби зайнятості. Вони запропонували підприємиці скористатись компенсаційною програмою, завдяки якій можна отримати відшкодування фактичних витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю І або ІІ групи. Спеціалісти центу зайнятості проконсультували Ірину та надали усю необхідну допомогу на етапі підготовки та подачі документів.

В результаті Лілія отримала бажану роботу, а роботодавиця – працівника та компенсацію своїх витрат на придбання необхідних засобів для облаштування робочого місця, а це: ноутбук, багатофункціональний пристрій та смартфон.

Докладно про умови отримання цієї компенсації можна дізнатися за посиланням https://bit.ly/3A2Is17

Якщо виникли питання або потрібна детальна консультація, звертайтеся до фахівців call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно за телефоном: 0-800-33-61-67.