портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Як можна отримати компенсацію за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю

Опубліковано 07 травня 2024 року, 15:55 , Донецький обласний центр зайнятості

Служба зайнятості пропонує роботодавцям отримати компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих людей з інвалідністю. Її розмір становить:

- до 106,5 тис. грн за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю І групи;

- до 71 тис. грн за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю ІІ групи.

Підприємствам та підприємцям компенсуються витрати на придбання різних засобів, які будуть сприяти більш функціональному, безпечному та комфортному пристосуванню робочих місць. 

Для отримання компенсації роботодавець подає заяву про надання відшкодування вартості витрат до центру зайнятості за місцем провадження своєї господарської діяльності впродовж 90 днів після працевлаштування людини з інвалідністю.

Центр зайнятості після розгляду наданих документів протягом 10 робочих днів приймає рішення про надання компенсації. Кошти виплачуються на рахунок роботодавця протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації.

Подати заяву на компенсацію можна засобами Порталу Дія https://t1p.de/97yoe або звернувшись до центру зайнятості (контакти тут: https://t1p.de/2u2np) за місцем провадження діяльності. Усі інші деталі та умови отримання компенсації на сайті Державного центру зайнятості за посиланням: https://t1p.de/wdzex.

Call-центр Донецького обласного центру зайнятості: 0-800-33-61-67.