портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Як отримувати послуги, якщо виїхав в іншій регіон України або за кордон?

Опубліковано 08 квітня 2022 року, 12:16 , Донецький обласний центр зайнятості

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 334 «Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану» надання соціальних послуг, підтвердження наміру перебування у статусі зареєстрованого безробітного може здійснюватися за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку.

У разі, якщо громадянин виїхав в інший регіон України, треба обов’язково зв’язатися з кар’єрним радником та повідомити про рішення продовжувати або припинити перебувати у статусі безробітної особи. Якщо не змогли зв’язатися з кар’єрним радником, то треба зателефонувати за БЕЗКОШТОВНИМ номером 0 800 33 61 67 Call-центру Донецького обласного центру зайнятості. Також можна звернутись до найближчого працюючого центру зайнятості.

Відповідно Закону України «Про зайнятість населення» (пункт 2 частини 1 статті 1) зареєстрований безробітний - це особа працездатного віку, яка готова та здатна приступити до роботи. Якщо ви перебуваєте за кордоном та не здатні приступити до роботи, скачайте заяву про відмову від послуг державної служби зайнятості, заповніть її, сфотографуйте та надішліть на електронну адресу [email protected].

Також можете заповнити заяву онлайн або через чат-бот Державної служби зайнятості https://chatbot.page/WIrtQ4. Реєстрація в службі зайнятості буде припинена.

Після повернення в Україну громадянин зможе  звернутись до служби зайнятості для отримання соціальних послуг відповідно до чинного законодавства.

Також Ви маєте можливість самостійно переглянути перелік актуальних вакансій у мережі Інтернет на сайті Державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua та на Телеграм-каналі https://t.me/worknowdcz.