портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Як перетворюється Шахівська сільська громада

Опубліковано 11 листопада 2019 року, 16:37

Шахівська ОТГ була першою на Донеччині сільською громадою, яка повірила в реформу – перші вибори тут відбулись у 2015 році. З тих пір Шахівська ОТГ активно розвивається, шукає можливості для позитивних змін, користується підтримкою з боки держави, вкладає в покращення рівня життя гроші з місцевого бюджету. Про це повідомляє Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

У поточному році в в Шахівській сільській ОТГ ведуться активні ремонтні роботи за різними напрямками. Добігає завершення капремонт будівлі місцевої амбулаторії. Медичний заклад ремонтують за гроші інфраструктурної субвенції та власного бюджету.

Будівлю лікарні, де знаходиться місцева амбулаторія, почали ремонтувати за гроші інфраструктурної субвенції  в минулому  році. Загальна вартість капремонту даху та стін складала  4,8 млн грн. Частину грошей отримали за рахунок інфраструктурної субвенції – трохи більше 2 млн грн, решту додали з власного бюджету.

Майже 2 млн грн інфраструктурної субвенції, виділені в поточному році Шахівській ОТГ з державного бюджету, в громаді вирішили витратити на завершення ремонту. Залишатимуться внутрішні роботи – гроші на них виділяють з місцевого бюджету.

В будівлі розмістять Центр надання первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторію. Мають намір відкрити стоматологічний кабінет, в перспективі придбати рентген.  

Не тільки медицина в Шахівській громаді зазнає позитивних змін. Як розповіли в сільській раді, триває капітальний ремонт Никанорівського сільського будинку культури, завершується облаштування футбольних полів зі штучним покриттям у селах Никанорівка та Володимирівка, встановлено освітлення Шахівської опорної школи, футбольних та волейбольних полів. Придбали сучасний пілетний котел для опалення будівлі ЦНАПу та амбулаторії. Відбувається ремонт сільських доріг не тільки за рахунок бюджету, але й небайдужих місцевих підприємців. Відремонтували колодязь у селі Суворове.

«Представники Шахівської громади беруть активну участь у всіх навчальних заходах Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, - розповідає Артем Колодезний, радник з питань регіонального розвитку Донецького ЦРМС. –  Серед таких заходів у тому числі й школи проектного менеджменту. Маючи досвід використання інфраструктурної субвенції, тут готують якісні проекти та своєчасно їх реалізують. До перетворень у громаді залучать не тільки місцевий чи державний  бюджет, це результат злагодженої роботи виконавчих органів сільської ради, депутатського корпусу та громадськості».

Донецький ЦРМС