портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Авдіївка. Вільні люди. Так було, так буде": Як працює гуманітарний хаб в Умані

Опубліковано 21 жовтня 2022 року, 18:17 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

З метою надання підтримки та вивчення нагальних проблем внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з м. Авдіївка та обрали своїм місцем для тимчасового проживання м. Умань Черкаської області, створено та діє гуманітарний штаб.

Назвали авдіївці свій хаб дуже символічно з вірою в перемогу – «Авдіївка. Вільні люди. Так було, так буде».

Роботу хабу безпосередньо забезпечують співробітники Авдіївської міської військової адміністрації, які знаходяться у м. Умань.

З метою налагодження співпраці Авдіївською міською військовою адміністрацією Покровського району підписано Меморандум про партнерство з Уманською міською радою.

Внутрішньо переміщеним особам надаються консультації по соціальним питанням, допомога у вирішенні питань побутового характеру та налагодженні зв'язків з рідними, здійснюється супровід при оформленні соціальних виплат, надається гуманітарна допомога.

Так, на сьогодні, 27 особам забезпечено супровід до державних установ щодо вирішення питань виплат та оформлення документів, 16 особам надана допомога у вирішені питання щодо отримання банківських послуг (відкриття рахунків та отримання довідок про реквізити), 34 маломобільним особам надані транспортні послуги для вирішення питань різного характеру (поїздки до установ), 2 особам надана допомога у відновленні мобільного зв’язку, також внутрішньо переміщеним особам організовано екскурсію до Національного дендропарку «Софіївка».

З дітьми Авдіївської територіальної громади, які перемістились до Умані, до Дня захисників і захисниць України, співробітниками хабу організовано захід з привітання захисників Авдіївки.

Слід зазначити, що гуманітарною допомогою мешканці Донеччини в Умані забезпечуються завдяки співпраці з Уманською міською радою.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації