портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Як працюють у Києві освітні локації на базі гуманітарних штабів територіальних громад Донеччини

Опубліковано 11 квітня 2023 року, 14:49 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

З метою забезпечення якісної та швидкої організації освітнього процесу внутрішньо переміщених осіб, забезпечення психологічної та емоційної підтримки отримувачів освітніх послуг, здійснення профорієнтаційних заходів для молоді організовано роботу освітніх локацій, що розташовані на базі гуманітарних штабів територіальних громад в межах України

11 квітня 2023 року в ході робочої поїздки заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, радник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук та директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева відвідали освітні локації у місті Києві, які створені та функціонують на базі гуманітарних штабів територіальних громад Донецької області.

У місті Київ перебуває 473 дитини, які перемістилися з Бахмутської громади та 60 дітей Сіверської громади. Під час зустрічі були обговорені основні напрями роботи освітніх локацій Бахмутської та Сіверської територіальних громад, відбулася зустріч з маленькими мешканцями, які тимчасово проживають у місті Києві, а також з педагогічними працівниками – внутрішньо переміщеними особами, які організовують роботу освітніх осередків. У ході спілкування було визначено потреби працівників для якісної організації роботи даних осередків.

На освітній локації Бахмутської територіальної громади безліч позитивних емоцій виникло у дітей під час «Космічної подорожі», де вони розгадували ребуси, грали в ігри «Що потрібно для польоту», «Склади ракету», «Ланцюжок слів»; «Розрізні картинки», «Утвори слова». Під час гри «Від чого планета сумує, від чого радіє?» діти закріпили принципи сталого розвитку.

В ході відвідування освітньої локації Сіверської територіальної громади учні педагогічні працівники та гості стали учасниками вікторини «Така відома невідома Україна», взяли участь у майстер-класі із виготовлення листівок та писанок для воїнів Збройних сил України.

Завдяки створенню освітніх локацій на базі гуманітарних штабів учасники освітнього процесу мають змогу реалізувати своє право на навчання упродовж життя, набути актуальних компетентностей і знань, необхідних для життя в сучасному світі, розширити коло спілкування, отримати психологічну та емоційну підтримку, що так необхідна в умовах війни, особливо тим, хто став свідком бойових дій, а також внутрішньо переміщеним особам.

За інформацією департаменту освіти та науки облдержадміністрації