портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ярмарок професій – корисний простір для вибору майбутнього фаху

Опубліковано 26 жовтня 2017 року, 17:14

Є така думка, що людина у житті народжується двічі: вперше — коли народжується, а вдруге — коли стверджується як особистість, вибирає справу свого життя, свою професію. Тож вибір спеціальності – дуже важливий крок. Треба його робити усвідомлено, виважено, з урахуванням особистісних інтересів і нахилів, враховуючи затребуваність фаху на сучасному ринку праці. Саме з цією метою служба зайнятості здійснює системну профорієнтацію учнівської молоді.

Щороку Добропільський міський центр зайнятості організовує і проводить Ярмарок професій та послуг служби зайнятості, до участі в якому запрошуються професійно-технічні і вищі навчальні заклади Донецької області.

25 жовтня  Центр культури та дозвілля міста Добропілля гостинно відкрив двері для традиційного Ярмарку професій. Цього року на запрошення відгукнулися Донбаська національна академія будівництва та архітектури, Донецький національний технічний університет, Донбаський державний педагогічний університет, Красноармійський індустріальний інститут, Костянтинівське медичне та Красноармійське педагогічне училища, Машинобудівний коледж Донбаської державної машинобудівної академії,  Селидівський гірничий технікум і Білозерський професійний гірничий ліцей. На заході були присутні керуючий справами виконкому Наталя Старостенко та заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко.

Школярі мали змогу безпосередньо поспілкуватись з представниками навчальних закладів, отримати інформаційні матеріали та відповіді на питання з перших вуст. Студенти, які завітали в складі представників, розповіли майбутнім абітурієнтам про отримання знань в навчальних закладах, умови проживання та проведення дозвілля.

Директор Добропільського міського центру зайнятості Вікторія Бугаєць привітала гостей та учасників Ярмарку професій, наголосивши на важливості вдалого вибору професії для подальшого життя. Вона  ознайомила присутніх з новітніми  послугами служби зайнятості, серед яких створення Всеукраїнського кадрового резерву для швидкого пошуку та підбору кадрів на замовлення роботодавців, навчання на онлайн-курсах, тестування за допомогою інтернет-ресурсів та інше. Керівник центру зайнятості зробила акцент  на затребуваності на ринку праці саме робітничих професій.

Далі слово надали гостям. Як вже традиційно склалося, презентації навчальних закладів були змістовними, емоційними та яскравими, адже кожен з присутніх вважає найкращім саме свою «альма-матір». Тож в результаті заходу більш ніж 300 майбутніх випускників отримали не тільки актуальну та корисну інформацію, а й гарний настрій.

Слід відмітити, що профорієнтація школярів не обмежується тільки проведенням ярмарків професій. Протягом шкільного року, згідно плану спільних дій з відділами освіти, в школах Добропілля та Добропільського району проводяться уроки вибору професії. Кожного місяця в день відкритих дверей центр зайнятості гостинно запрошує майбутніх випускників для ознайомлення з послугами служби зайнятості, отримання професійно важливої інформації та проходження профдіагностичного тестування для визначення професійної направленності. Проведення професіографічних екскурсій на підприємствах міста є також важливою частиною професійного спрямування підлітків.

12 13

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості