портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Єдине вікно: помічник ВПО» – новий чат-бот для допомоги внутрішньо переміщеним особам в дії

Опубліковано 17 липня 2024 року, 15:35 , Донецький обласний центр зайнятості

17 липня 2024 року в рамках семінару для керівників та фахівців гуманітарних штабів/хабів/центрів підтримки та надання гуманітарної допомоги, організованим Департаментом соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації, фахівці обласної служби зайнятості поінформували учасників про послуги та впровадження в роботу чат-бот у Telegram «Єдине вікно: помічник ВПО» https://t.me/VpoHelper_bot.

Це нова розробка служби зайнятості Донеччини, створена за підтримки Донецької облдержадміністрації, яка об'єднує в собі усю корисну інформацію для ВПО. 

За допомогою «Єдине вікно: помічник ВПО» можна дізнатися про тимчасове житло, гуманітарну та психологічну допомогу, знайти роботу, ознайомитися з вакансіями, можливостями навчання та грантовими програмами, отримати інформацію про соціальні послуги, медичне обслуговування та пенсійне забезпечення, знайти телефони «гарячих ліній» установ, які надають підтримку ВПО та багато іншого.

Чат-бот доступний з будь-якого гаджета та забезпечує цілодобову підтримку внутрішньо переміщених осіб. Сервіс працює з травня цього року та вже набирає популярності серед користувачів. Учасники семінару відзначили його зручність, інформативність та важливість для надання всебічної підтримки ВПО.

Також під час семінару, в якому взяли участь понад 50 представників центрів підтримки ВПО з різних міст та районів Донецької області, присутні обмінялися досвідом та кращими практиками роботи, ознайомилися з іншими інструментами допомоги переселенцям, обговорили актуальні питання щодо запобігання домашньому насильству.

Служба зайнятості Донецької області пропонує переселенцям користуватися чат-ботом «Єдине вікно: помічник ВПО» та за допомогою у пошуках роботи звертатися до фахівців центру зайнятості. Контакти можна знайти на нашому сайті за посиланням: https://t1p.de/2u2np.

Сall-центр Донецького обласного центру зайнятості: 0-800-33-61-67.