портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Єдине вікно послуг: підтримка ВПО в Донецькій області

Опубліковано 26 серпня 2024 року, 09:23 , Донецький обласний центр зайнятості

Щоб допомогти людям, які були змушені залишити свої домівки, знайти роботу та адаптуватися на новому місці, фахівці служби зайнятості активно працюють над розширенням та вдосконаленням спектру послуг. Триває робота з інформування населення, роботодавців та громадських організацій про роботу єдиного інформаційного простору "Єдине вікно послуг".

Так, минулого тижня фахівці Краматорського міського центру зайнятості провели зустріч з жінками з Торецька, Часів Яру та Лимана, які є учасницями проєкту «На межі», що реалізується громадською організацією «Центр розвитку майбутнього».

Метою заходу було інформування ВПО про можливості, які надає служба зайнятості для швидкої адаптації на новому місці.

Фахівці допомагають підібрати вакансії, які відповідають кваліфікації та досвіду шукачів роботи. Для тих, хто бажає змінити професію або розширити свої навички, надаються профорієнтаційні послуги. ВПО можуть отримати ваучер на безкоштовне навчання за новою професією. Діють програми, які передбачають компенсацію витрат роботодавцям за працевлаштування ВПО.

Для зручності переселенців створені онлайн-сервіси, де можна отримати актуальну інформацію про можливості працевлаштування, інші соціальні послуги, контакти гуманітарних, благодійних, волонтерських організацій, до яких можна звернутись за допомогою, а саме:

- платформа "Єдине вікно послуг" від Державної служби зайнятості, яка містить всю необхідну інформацію про програми підтримки для ВПО, ветеранів та людей з інвалідністю. Переходьте за посиланням і дізнавайтеся більше: https://www.dcz.gov.ua/onewindow

- розробка фахівців Донецької обласної служби зайнятості - чат-бот у Telegram “Єдине вікно: помічник ВПО» https://t.me/VpoHelper_bot об'єднує корисну інформацію для ВПО (тимчасове житло, гуманітарну та психологічну допомогу, пошук роботи, вакансії, можливості навчання, грантові програми, соціальні послуги, медичне обслуговування, пенсійне забезпечення тощо).

Консультації з питань зайнятості можна отримати за телефоном: 0-800-33-61-67.