портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Костюніна проінспектувала роботу обласних соціальних установ в умовах карантину

Опубліковано 19 березня 2020 року, 17:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

18 березня  заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна та радник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук ознайомились із роботою обласних соціальних установ в умовах карантину.

Комунальний заклад «Донецький обласний центр соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями» надає послуги з соціально – психологічної та  фізичної реабілітації дітям та  молоді віком від 7 до 35 років, які мають інвалідність. Заклад розрахований на 20 осіб. Головною метою роботи центра реабілітації є відновлення  та підтримка фізичного та психічного  стану,  адаптація  та інтеграція у суспільство дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Особливістю закладу є залучення батьків до співпраці в процесі реабілітації,  надання  їм методичних порад. Центр організовує клуби за   інтересами, проводить  заходи,   спрямовані   на   успішну реабілітацію  та  інтеграцію  в суспільство дітей та молоді,  що в ньому перебувають, залучає громадські організації інвалідів для спільного проведення зборів та свят. У разі потреби центр консультує та перенаправляє  осіб,  які звернулися,  до інших закладів та установ. Послуги «Донецького обласного центру соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями» надаються безкоштовно.  Одним із проблемних питань роботи центру є відсутність централізованого підвозу клієнтів з розташованих поблизу міст Донецької області.

«Донецький обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді»  є спеціальним закладом, що проводить соціальну роботу з сім'ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги шляхом їх виявлення, обліку та вивчення потреб, планування та визначення методів допомоги, надання соціальних послуг, забезпечення за необхідності соціального супроводу. Також метою роботи центру є сприяння розвитку та підтримка сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом пошуку та підбору кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі та направлення їх на навчання, навчання та підготовка кандидатів в опікуни та піклувальники за направленням служб у справах дітей, соціальне супроводження прийомної сім'ї та дитячого будинку сімейного типу.

«Центр соціально – психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства або жорсткого поводження» - безпечне місце, де жінки, які постраждали від різних форм ґендерно зумовленого насильства, можуть отримати необхідну психологічну, соціальну, правову підтримку аби відновити внутрішні ресурси і прийняти рішення щодо подальшого життя. У центрі одночасно можуть перебувати шість дорослих клієнток і двоє дітей. Клієнти можуть перебувати в установі до одного місяця або довше, залежно від особистих обставин. Центр було створено за фінансової підтримки Європейського Союзу у межах Програми відновлення та розбудови миру ПРООН та ООН-Жінки, що реалізується у східній Україні. Центр тісно співпрацює з облдержадміністрацією, Донецьким обласним центром соціальних служб для сімей, дітей та молоді, а також з неурядовими організаціями, зокрема, Лігою соціальних працівників. В умовах карантину центр продовжує свою роботу.

Юлія Костюніна відзначила, що на сьогодні забезпечення і надання якісних соціальних послуг, належних умов перебування в соціальних закладах обласного рівня з урахуванням доступності залишається пріоритетним напрямом розвитку регіону.