портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Костюніна відвідала обласні заклади культури в Маріуполі

Опубліковано 11 лютого 2021 року, 18:35

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна під час робочої поїздки до Маріуполя провела нараду щодо функціонування обласних закладів культури у місті.

Велику увагу було приділено Донецькій обласній бібліотеці для дітей, яка після виїзду з окупації відновила роботу у 2019 році на базі Центральної дитячої бібліотеки Маріуполя.

У бібліотеці оновлено книжковий фонд, розрахований як на найменших дітлахів, так і на підлітків і юнацтво. У закладі проводять культурні та освітні події; діти мають змогу ставити наукові експерименти та грати з окулярами віртуальної реальності. Крім того, триває облаштування кімнати-майстерні, де дітей навчатимуть традиційних українських промислів. Уже зараз бібліотека проводить дитячі творчі конкурси, у яких бере участь більше тисячі дітей.

В іншому корпусі бібліотеки почалися ремонтні роботи. Згодом там буде створено обласний бібліотечний інклюзивний центр, оснащений всім необхідним обладнанням для обслуговування дітей з інвалідністю, із захворюваннями аутичного спектру та іншими хворобами.

Як зазначила Юлія Костюніна, цей відновлений центр має стати не просто інклюзивним, а вільним і доступним для кожного.

Також заступник голови ОДА відвідала Маріупольський фаховий коледж культури і мистецтв. Зараз там готують спеціалістів з музичного та сценічного мистецтва, але незабаром відкриються і нові спеціальності, зокрема, режисура.

У коледжі Юлія Костюніна відвідала репетицію музично-сценічного номеру, який студенти готують до Дня пам’яті героїв Небесної сотні.

“Приємно, що студенти усвідомлюють важливість цієї історії. Вийшов дуже зворушливий етюд”, – сказала вона.

Приміщення коледжу потребує капітального ремонту, зараз уже триває процес коригування проєктно-кошторисної документації. Незабаром умови навчання там стануть значно кращими.