портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Костюніна відвідала у Дніпрі волонтерський хаб «Доброго ранку, ми з Маріуполя»

Опубліковано 01 квітня 2023 року, 10:10 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна відвідала найбільший у Дніпрі волонтерський хаб «Доброго ранку, ми з Маріуполя».

З початком повномасштабного наступу росіян Дніпро прийняв майже 150 тисяч переселенців з Донеччини. 

У березні 2022 року завдяки Донецькій єпархії Православної Церкви України в Дніпрі запрацював найбільший волонтерський хаб «Доброго ранку, ми з Маріуполя»  Варто зазначити, що в центрі працюють люди, які все втратили спочатку в Донецьку, а потім у Маріуполі, однак не втратили віри, не розгубили людяності, світла і доброти.

Щоденно в хабі отримують гуманітарну, юридичну, психологічну, інформаційну допомогу до 2000 внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з небезпечних районів Донеччини.

Під час візиту пані Юлія обговорила з Митрополитом Донецьким і Маріупольським Сергієм, головою Синодального Управління соціального служіння та благодійності Православної Церкви України нагальні питання, зокрема, проблеми у соціальній, культурній та гуманітарній сферах в умовах військової агресії та шляхи їх вирішення. Не залишилися поза увагою й питання відновлення діяльності релігійних організацій на деокупованих територіях області, дотримання комендантської години та уникнення масового скупчення людей під час проведення Великодніх свят.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації