портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Костюніна взяла участь у Форумі регіональних координаційних центрів підтримки цивільного населення

Опубліковано 13 жовтня 2023 року, 19:34 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Сьогодні, 13 жовтня 2023 року, заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна взяла участь у Форумі регіональних координаційних центрів підтримки цивільного населення, який відбувся за ініціативи Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук у м. Київ і зібрав близько 100 учасників з усіх регіонів України та з-за кордону.

Спікерами на заході були керівники координаційних центрів підтримки цивільного населення, керівники міжнародних організацій та донорів, а також представники громадських і волонтерських організацій.

Учасники обговорили наступні питання:

розвиток координаційних центрів як адміністративної платформи для гуманітарної підтримки цивільного населення; 

мобілізація зусиль регіональної та місцевої влади, громадських та волонтерських організацій, а також міжнародних організацій та донорів навколо координаційних центрів;

визначення пріоритетів роботи на 2024 рік,

спільне з донорами планування дій та фінансування на 2024 рік;

обмін практичним досвідом та поширення ефективних практик;

уніфікація та стандартизація алгоритмів роботи координаційних центрів у різних регіонах. 

На сьогодні по всій Україні вже утворено 24 обласні координаційні центри для підтримки та допомоги населенню, постраждалому від війни (внутрішньо переміщені особи, ветерани, особи з інвалідністю, діти тощо).

Такі центри при ОВА опікуються наданням послуг (тимчасове житло, працевлаштування) та гуманітарної допомоги постраждалому населенню, а також психосоціальної , медичної та правової допомоги. Вони відіграють ключову роль у взаємодії між місцевими органами виконавчої влади з одного боку та міжнародними структурами, громадськими та волонтерськими організаціями, з іншого боку.

Ірина Верещук акцентувала, що координаційні центри мають бути основною платформою для підтримки громадян, постраждалих від війни. 

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації