портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Лапутіна зустрілась з ветеранами російсько-української війни

Опубліковано 05 липня 2021 року, 16:08

Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна поспілкувалась з представниками ветеранського руху Донеччини у Донецькому обласному краєзнавчому музеї (м. Краматорськ) сьогодні, 5 липня.

Темами обговорення стали нагальні проблеми ветеранів російсько-української війни, їх соціальний захист, питання взаємодії з органами державної влади та національно-патріотичного виховання молоді.

«Зараз ми, зокрема, займаємось модернізацією політики громадянської ідентичності. Ми маємо зробити ветерана, активного громадянина на війні, у мирному житті – активним провідником громадянської ідентичності. Ми хочемо через ветерана нести у суспільство національну ідею для того, щоб ми усі усвідомили важливість цінностей демократичного світу, наші, українські, цінності», - наголосила Юлія Лапутіна.

Крім того, вона ознайомилась з виставкою «Нью-Йорк – Іловайськ: вибір», що присвячена українцеві зі США Марку Паславському, бійцю батальйону «Донбас», який загинув на російсько-українській війні.

«Для України характерним є те, що на її захист у роки небезпеки постають українці всього світу. На цю війну першими пішов цвіт нації – музиканти, художники, науковці, підприємці, одним словом – еліта. На жаль, багато з них загинули. Те, що такі експозиції існують, значить, що громади, суспільство знають, хто їх герой, знають, завдяки кому тут, у Краматорську, зараз мирне життя. Ми завжди будемо про них пам’ятати», - зазначила міністерка.