портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юні донецькі техніки моделюють військову техніку

Опубліковано 02 квітня 2024 року, 11:13 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

27–28 березня у дистанційному форматі відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання серед вихованців віком від 6 до 10 років. Організатор  – Донецький обласний центр технічної творчості дітей та юнацтва. 

У Конкурсі взяли участь 12 команд закладів позашкільної освіти з Бахмутської, Добропільської, Дружківської, Костянтинівської, Покровської та Слов’янської територіальних громад. 

Учасники виконували теоретичні, технічні, конструкторські та творчі завдання. Продемонстрували вміння працювати з кресленнями, виготовляти об’ємні геометричні фігури та за власним задумом створювати з них літальний апарат, зокрема, використовуючи вторинну сировину, необхідно було виготовити рухому механічну модель військової техніки для ЗСУ та захистити свій проєкт.

За рішенням журі перше місце поділили між собою команди Станції юних техніків з Покровська та команда Бахмутського міського центру технічної творчості дітей та юнацтва. В особистій першості переможцями стали Поліна Чиненова, вихованка Станції юних техніків м. Костянтинівка та Єва Горячова, вихованка Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва.

Переможці та призери конкурсу нагороджені дипломами відповідних ступенів.