портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юні екологи Донеччини стали переможцями Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад

Опубліковано 31 жовтня 2023 року, 17:01 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У м. Івано-Франківськ Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді проведено фінальний етап Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, аграрних учнівських об’єднань. Захід відбувся у змішаному форматі. Загалом до зльоту долучились команди з 17 областей України. 

За результатами змагань у загальному заліку переможцями стали команди Донецької, Івано-Франківської та Кіровоградської областей. 

Донеччину на змаганнях представила учнівська виробнича бригада Донецького обласного еколого-натуралістичного центру «Соняшник». Вихованці презентували науково-дослідницьку роботу, зміст якої полягав у виявленні впливу прищипування головного стебла на швидкість дозрівання і врожайність сортових огірків. Також був представлений творчий відеозвіт до виставки «Щедрість рідної землі», де висвітлений цьогорічний врожай та домашня консервація вихованців.

Наші юні екологи показали високий рівень знань з агротехніки, вирощування сільськогосподарських і плодово-ягідних культур, а також уміння проводити хімічний аналіз ґрунтів. Набутий досвід допоможе учасниками зльоту у їх навчанні та виборі майбутньої професії.

За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації