портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юні краєзнавці Донеччини взяли участь у науково-практичній конференції у Львові

Опубліковано 13 червня 2024 року, 14:12 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Упродовж 4–6 червня 2024 р. у Львові тривала Всеукраїнська науково-практична конференція «Україна очима молодих», організована Національним Центром «Мала академія наук України» спільно з Львівською обласною Малою академією наук учнівської молоді. 

Для участі у відбірковому етапі юні науковці підготували науково-дослідницькі проєкти за п’ятьма напрямами. Оргкомітет, розглянувши тези проєктів, запросив до очної участі 60 учасників з усієї України.

Донецьку область на конференції представили Артем Кулініч, Дмитро Коробов з Добропілля (керівники – Ольга Кулініч, Людмила Бавикіна) та Анастасія Мацюра з Краматорська (керівник – Ірина Мельник).

Робота Артема Кулініча була представлена в секції «Реформа децентралізації: роль місцевих краєзнавчих ресурсів у формуванні територіальної ідентичності громад (брендингу територій)», проєкти Дмитра Коробова та Анастасії Мацюри – у секції «Локальний вимір російсько-української війни: історичний контекст». Наші юні дослідники презентували результати власних наукових пошуків, дискутували щодо важливих питань державного й суспільного життя, поділилися думками та ідеями з молоддю інших регіонів України.

Щиро дякуємо організаторам конференції за створення майданчика для генерації ідей учнівської молоді – наукового майбутнього України!