портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юні туристи Донеччини здійснили краєзнавчі подорожі до Карпат

Опубліковано 10 серпня 2021 року, 19:03 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Понад 70 вихованців Донецького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді протягом липня-серпня 2021 року здійснили краєзнавчі подорожі до Івано-Франківської області в рамках меморандуму про співпрацю між Івано-Франківщиною та Донеччиною у межах реалізації програми «Змінимо країну разом». Юні туристи закріпили навички здобуті протягом навчання у гуртках, пройшли найважливіші елементи походу: хід по маршруту, привали, обідня і нічна стоянки, день відпочинку – так звана «днівка».

Група дітей третього року навчання здійснила десятиденний похід за маршрутом с. Воловець – г. Каковець – г. Плай – г. Великий Верх – г. Гимба – г. Граб – г. Широкий Верх – г. Під Кричею – с. Лозянський – с. Міжгір’я – г. Озерна – о. Синевір – с. Свобода – г. Кругла Млака – пол. Гича – г. Гичова – г. Молода – до зеленої марки – уздовж р. Молода – с. Осмолода – с. Ворохта – с. Яремче. Також вихованці піднялися на г. Говерла (2061 м.) – найвищу точку України.

Менш підготовлені групи дітей спробували свої сили у підйомі на гору Магура – вершина в Українських Карпатах, розташована на межі Львівської та Івано-Франківської областей. Пішохідні походи на неї не складні, не потребують особливої підготовки, піднятись на вершину під силу кожному. Гуртківці піднялися на висоту 1362,7 м. З вершини г. Магура дітям відкрилися захоплюючі краєвиди на Чорногірський хребет та г. Говерла.

Також вихованцями центру були здійснені дводенні походи на озеро Несамовите та озеро Бребенескул та г. Гутин Томнатик (2016 м.).

Педагогічні працівники центру пройшли семінар з підвищення кваліфікації щодо супроводу й перебування у горах чисельних груп дітей та дій у надзвичайних ситуаціях.