портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юний філолог Донеччини відзначений стипендією Кабінету Міністрів України

Опубліковано 20 листопада 2023 року, 16:05 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Учня ЗОШ № 9 Покровської міської ради Донецької області Захара Талаша відзначено стипендією Кабінету Міністрів України. 

Протягом кількох років Захар демонструє гідний результат вивчення української мови та літератури під керівництвом свого наставника – учительки Галини Кіри. 

Так, позаду низка успіхів. 2021-2022 навчальний рік приніс Захару перемоги в міському етапі ХХІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені П. Яцика, у ХІІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Т. Шевченка. Хлопець був запрошений на ІІІ етап цих конкурсів, де також посів призові місця. Того ж року учень узяв участь у підсумковому етапі ХІІ Міжнародного мовно–літературного конкурсу імені Т. Г. Шевченка, де виборов ІІІ місце.

У 2022-2023 навчальному році скарбничка здобутків Захара Талаша поповнилася ще кількома перемогами: першими місцями в ІІ етапі ХХІІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені П. Яцика і в ХІІІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Т. Шевченка, 3 місцем у ІІІ (обласному) етапі ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Шевченка, 3 місцем у регіональному конкурсі «Слово у душі – душа у слові» (науково – дослідницька робота з теми «Використання дієприкметників у творах українських письменників ХХ та ХХІ століть»). Цього ж року хлопець уперше брав участь у предметній олімпіаді з української мови та літератури, де також виборов призове місце. Найзначнішою перемогою для обдарованого учня стало ІІ місце в підсумковому етапі ХІІІ Міжнародного мовно – літературного конкурсу імені Т. Г. Шевченка. 

З усіма українцями світу Захар поділяє одну мрію – про перемогу Батьківщини і заради цього наполегливо йде вперед.