портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З Донеччини до Волинської області евакуйовано 120 людей

Опубліковано 23 травня 2024 року, 18:05

Від початку евакуації мешканців Донеччини до Волинської області було здійснено 3 евакуаційні рейси. До безпечного регіону виїхало 120 людей, серед яких 53 дитини. Про це повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко під час засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Очолила засідання Координаційного штабу , Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Заступник очільника області повідомив, що наразі для евакуації жителів регіону у місті Покровськ працює збірний пункт. Тут люди, які прийняли рішення про евакуацію, можуть жити деякий час до наступного евакуаційного рейсу, отримувати всю необхідну соціальну, медичну та гуманітарну допомогу.

Ігор Бойко також зазначив, що в області триває евакуація родин з дітьми у примусовий спосіб. Від початку цього процесу з небезпечних населених пунктів силами місцевих адміністрацій, волонтерів, підрозділів поліції та ДСНС евакуйовано 1049 дітей. Наразі у населених пунктах, де запроваджена примусова евакуація, залишається 16 дітей.