портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З Донеччини на Хмельниччину: Смарагдове місто продовжує функціонувати

Опубліковано 31 березня 2024 року, 20:21

31 березня заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко з оглядовим візитом відвідав санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації "Смарагдове місто" на Хмельниччині.

Нагадаємо, що до повномасштабного вторгнення заклад знаходився в м. Святогірськ й працював там з 1995 року. За сприяння Донецької облдержадміністрації центр був релокований до Хмельниччини в с.Оринин - колишнє приміщення гімназії.

Першочерговим завданням став ремонт приміщень старого Орининського закладу освіти, який вже рік не функціонував. Роботи розпочалися у травні 2023 року коштом Донецької ОДА. 

Зробили капітальний ремонт харчоблока, медичного корпусу зокрема обладнали просторі палати, блок-ізолятор, приміщення для медичного огляду пацієнтів, санітарні вузли та душові кабіни. Виконали ремонт внутрішніх приміщень двох спальних корпусів, завезли та змонтували меблі, обладнали найпростіше укриття, якого в старій гімназії до того не було. 

Завдяки титанічній роботі вже наприкінці липня 2023 року заклад прийняв дітей першої оздоровчої зміни. З того часу регулярно приїжджають на оздоровлення діти з усіх територіальних громад Донеччини. Зміна триває 21 день, але у випадку складної життєвої ситуації перебування дитини може бути подовжено на 2-3 зміни.

Наразі школа закладу оснащена сучасним комп’ютерним, мультимедійним обладнанням й діти можуть отримувати якісні освітні послуги офлайн.

Донеччина залишається на жаль однією з найгарячіших точок на українській карті війни, тому заклад такого рівня є необхідним та значущим для дітей регіону. За одну зміну в центрі перебуває близько 160 дітей й наразі ми працюємо над збільшенням місць та покращенням умов перебування в центрі. А також шукаємо донорів та партнерів для співпраці й подальшого оснащення та ремонту приміщень. 

Перебування донецьких школярів в центрі - БЕЗПЛАТНЕ. Для того, щоб відправити дитину до "Смарагдового міста" - зверніться до свого закладу освіти.