портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З Донеччини на Житомирщину евакуювались ще 22 наших земляки, серед яких 6 дітей та 2 особи з інвалідністю

Опубліковано 29 травня 2023 року, 19:18

22 вимушені переселенці з Донеччини, серед яких 6 дітей та 2 особи з інвалідністю, прибули потягом 29 травня на Житомирщину, повідомляє Головне управління ДСНС України у Житомирській області.

На залізничному вокзалі їх зустріли рятувальники, поліцейські, волонтери, представники місцевих органів влади, товариства Червоного Хреста України, благодійного фонду “Карітас Бердичів УГКЦ”. Евакуйовані відразу відчули, що про них тут піклуються. Рятувальники переносять увесь багаж переселенців від перону до автобуса, яким відвозять до місць тимчасового проживання. На місці працюють психологи ДСНС, які знаходять підхід як до малечі, так і до дорослих. Прямо ж на вокзалі переселенці мають змогу перекусити, а також отримати фінансову допомогу від держави.

Повідомляється, що цього разу 14 внутрішнього переміщених осіб розселили на території Ярунської громади Звягельського району, решта вирішили оселитися самостійно. А загалом на сьогодні за період з 19 квітня прихисток на території Житомирської області вже знайшли 315 переселенців, у тому числі 98 дітей.

Нагадаємо, триває безкоштовна евакуація наших земляків до територіальних громад Житомирської області. Рейси цього евакопоїзду з Покровська до Бердичева здійснюються один раз на чотири дні.