портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З нагоди Дня ментального здоров’я відбулася нарада під головуванням Дениса Клюшникова

Опубліковано 10 жовтня 2023 року, 15:15

10 жовтня 2023 року відбулася нарада в онлайновому форматі з нагоди Дня ментального здоров’я під головуванням заступника голови облдержадміністрації Дениса Клюшникова.

Він звернувся до присутніх і зазначив, що  реалізація Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, наразі є дуже важливою.

Мета програми – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров'я, дати розуміння та показати інструменти, які допоможуть українцям дбати про свій внутрішній стан.

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» має на меті допомогти українцям знайти джерело сили. Джерело внутрішнє, в собі, на рівні усвідомлення й визнання власного психічного стану та хоча б приблизної оцінки ступеня його кризовості. Піклування про ментальне здоров'я має стати звичною відповідальністю кожного. Також необхідно створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними засобами та дієвими механізмами підтримати людину, коли вона не справляється самостійно.

В.о. директора КНП «Психіатрична лікарня м. Маріуполь», регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я у Донецькій області Ілона Кислицька розповіла про впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я у Донецькій області, результати анкетування з питань психічного здоров’я, прогалини з якими потрібно працювати на усіх рівнях спілкування з людьми, особливо на рівні територіальних громад.

Завідувач кафедри психіатрії, психотерапії, наркології та медичної психології Донецького національного медичного університету, кандидат медичних наук, доцент Генадій Путятин розповів про досвід роботи Донецького національного медичного університету з питань ментального здоров’я, співпрацю з міжнародними партнерами, організацію тренінгів для медичних працівників, працівників вищої школі, вчителів, студентів та молоді.

Заступник начальника Покровської міської військової адміністрації  Олена Харчевна доповіла про досвід роботи Покровської громади щодо підтримки ментального здоров’я мешканців Покровської територіальної громади.

Бажаємо усім доброго здоров’я, морального і фізичного благополуччя та успіху у здійсненні справ, витримки, психологічної стійкості, скорішої нашої Перемоги!